Leírás
12% konyakos hordóban érlelt világos tripel
Van Honsebrouck Sörfőzde (1900), Ingelmunster
Mint az eddigiekben láthattuk, új szelek fújnak a belga sörfőzés világában: a régmúltat idéző, viszonylag új trendnek megfelelően napjaink egyik legmagasabb minőségi kategóriájába tartozó sörök különleges eljárással, legtöbb esetben tölgyfahordós érleléssel készülnek. A többszáz éves dicső múltra visszatekintő Van Honsebrouck nemesi család sörfőzdéje nem meglepő módon olyan hordót választott csúcskategóriás sörének készítéséhez, melyben előzőleg nem bort, hanem a világ egyik legnemesebb italát, francia konyakot érlelték. A tölgyfa, valamint a benne elzárt konyak különleges, kifinomult ízek és aromák egész palettájával járulnak hozzá a sör karakteréhez. Nem elnyomják, hanem tökéletesen kiegészítik az alapsör- a méltán híres Kasteel Triple – izgalmas ízvilágát. Nagyon gazdag, telt ízű sör, mely le sem tagadhatná nemesi származását. A világ első, konyakos hordóban érlelt tripel söre nem csak a Sörfőzde büszkesége, hanem a maga 12%-os alkoholtartalmával annak legerősebb söre is. Az első, 2013-ban elkészült főzetből mindössze kilencezer palack került forgalomba. Nagyon ritka, limitált mennyiségben készült sörkülönlegesség.
0,75 l 22.700.- Ft